TRAINING & ADVIES

Bier&cO heeft ruim 35 jaar bierervaring. Wij delen die kennis graag met je! Horecaondernemers kunnen bij ons bieradviezen en biertrainingen aanvragen. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Bierkaart advies

Elk horecabedrijf waar bier een grote rol speelt – en bij welk horecabedrijf is dat niet het geval – kan een advies krijgen over de huidige bierkaart. Ook kan er, samen met onze Bierambassadeur, een opzet voor een eerste bierkaart worden gemaakt. Gekeken wordt naar een duidelijke indeling van de bieren, zodanig dat de gast gemakkelijk kan navigeren naar de eigen smaakvoorkeur – of wordt uitgenodigd eens iets onbekends te proberen.

Bier aan tafel advies

Bier is een prima begeleider van gerechten, van simpel en eenvoudig tot groots en meeslepend. Hoe kun je je gast hierin adviseren – via jouw menukaart, en via jouw personeel? Ons ‘Bier aan tafel advies’ helpt je jouw huidige menukaart met jouw bierkaart te verbinden. Met dit advies zet je een eerste stap naar mooie smaakervaringen voor jouw gasten, en een mooie omzetontwikkeling.

Biertrainingen

Onze Biertrainingen richten zich op het management en het personeel van horecabedrijven die het meeste uit hun bierassortiment willen halen. Zij zorgen ervoor dat jouw staf beter functioneert en jouw zaak nog hoger aangeschreven komt te staan. Uiteindelijk gaat het om een gezondere omzet met een beter rendement. De Biertrainingen zijn een vervolg op het Bieradvies: ze helpen je de theorie in praktijk te brengen.

De volgende thema’s kunnen aan de orde komen:

Personeelstrainingen

  • Bier tappen, schenken en serveren: verschilt per bierstijl (o.a. verschillende schenkmethoden en serveertemperaturen)
  • Bier (aan tafel) advies: hoe adviseer je de gast bij het maken van de juiste keuze en welk bier raad je aan bij welk gerecht en waarom?

Managementtrainingen

  • Assortiment samenstellen: welke bieren voer je en waarom? Houden we rekening met de gerechten?
  • Bierkaart opstellen: hoe communiceer je met de gast en help je deze navigeren?
  • Bier bewaren: hoe bescherm je bier tegen onnodig kwaliteitsverlies?

Proeven met Rick

Heb jij of je personeel altijd al meer willen weten over de meest gangbare bierstijlen? Wil je jouw gasten wel iets meer kunnen vertellen over de invloed van de vier basisingrediënten op de kleur, geur en smaak van bier? In een speciale YouTube playlist zet dé bierprofessor van Nederland het allemaal op een rijtje.