Eigen restaurant beginnen

Hoe speciaalbier jouw restaurant laat excelleren

Wanneer je een eigen restaurant wilt beginnen is de vraag wat jou anders kan maken dan de rest. Een passie voor koken, gecombineerd met een passie voor bier is een unieke manier om dit te realiseren. Het koken laten wij aan de professional over, wij kunnen jou adviseren op het gebied van speciaalbier.

Koken met bier verrijkt de smaak

Wij kunnen adviseren bij het maken van nieuwe recepten. Door speciale biersoorten toe te voegen aan een gerecht kun je bepaalde smaken accentueren. Speciaalbier kan een gerecht tot iets unieks maken. Stoofgerechten zijn hier een goed voorbeeld van.

Accentueer de smaak door te combineren met het juiste bier

Als restaurant hoef je bier niet te verwerken in het gerecht. Speciaalbier is, net als wijn, een goede begeleidende drank. Je kan ervoor kiezen om een veilige combinatie te maken, door vergelijkbare smaken te zoeken. Je kan ook avontuurlijker zijn en tegenstellende smaken combineren. In beide gevallen zal het de smaken in het gerecht versterken.

Bij het samenstellen van een menu of een opeenvolging van hapjes of gerechten adviseren wij met licht bier te beginnen voordat je zwaar bier serveert. Start bijvoorbeeld met pilsener, witbier of fruitbier en eindig met een gerstewijn, een stout of een volmondige tripel.

Zoek zoveel mogelijk naar overeenkomsten in de smaak van het bier en de gerechten. Een salade met een vinaigrette combineert perfect met een witbier of fruitbier. Frisse groeten of fruit combineren het beste met pilsener of witbier. In combinatie met rijp fruit is vrij zoetig fruitbier, blond bier of tripel gewenst. Een abdij- of trappistenbier komt beter tot zijn recht bij stoofgerechten met vlees, gevogelte of wild.

Maar je kunt een spannende tegenstelling zoeken: een bitter chocoladedessert past prachtig bij een zoete gerstewijn, een moutzoete amber ale gaat geweldig bij een pittige Aziatische schotel zoals een curry.

Bij het samenstellen van een kaasplankje combineert geuze of witbier prima met jonge kaas, terwijl bij oude- of schimmelkaas de keuze voor gerstewijn, India Pale Ale of tripel meer voor de hand ligt. Een kersenbonbon smaakt verrassend lekker met bijvoorbeeld een kriek en pure chocola is met een volle gerstewijn een aanrader.

Een eigen restaurant beginnen met smaaksensaties

Door de juiste speciaalbieren te gebruiken in je gerechten of te schenken als begeleidende drank, verrijk je je gasten met nieuwe smaaksensaties. Als expert op het gebied van speciaalbieren helpen wij graag met het samenstellen van een unieke bierkaart. Nieuwsgierig geworden? Wij bieden advies op maat en nemen graag de opties met je door. Neem gerust contact op.

phone BEL ONS: 020 480... meer 2015
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail

 

 

Category: Overig
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply