Beer School @ Horecava – Schrijf Je In

Ga jij naar de Horecava, en ben je op zoek naar bierige inspiratie? Natuurlijk kom je dan even buurten op de stand van Bier&cO in Hal 10, waar wij weer de langste bierbar van Europa presenteren. Je kunt er een smaaktest doen (“Right Beer, Right Now!”) en proeven van tientallen verrassende en karaktervolle bieren. Maar: er is meer. Bij de BrewDog pop-up bar & restaurant vind je Beer School: dagelijks vinden daar zes masterclasses en/of workshops plaats. Deze duren een half uur, bieden plaats aan maximaal 24 bezoekers en worden gegeven met silent disco hoofdtelefoons, zodat je optimaal geïnspireerd wordt. Onderstaand vind je het programma, en via deze link kun jij je aanmelden. Tot dan!

No-Lo proeverij – Rick Kempen, Bier&cO

Waar alcoholarm en alcoholvrij bier ooit gekenmerkt werd door een gebrek aan biersmaak, is het tegenwoordig een van de meeste gevarieerde biercategorieën. Deze categorie groeit ook al jaren als kool! Hoe kan deze categorie in jouw zaak smakelijke en goed renderende omzet brengen? Je ervaart het aan de proeftafel.

Beer School op Horecava – dagelijks van 14:15 tot 14:45 bij de BrewDog pop-up bar.

Committed to the craft – Jan Klos, BrewDog

Ervaar een zintuigelijke uitbarsting van overweldigende smaken en gepassioneerd vakmanschap met Jan Klos wanneer we vier verschillende bieren van BrewDog proeven. De proeverij laat de diversiteit van de BrewDog bieren zien. Ook demonstreert het dat experimenteren met een knipoog naar de traditie van brouwen een positieve vooruitgang is.

Beer School op Horecava – dagelijks van 15:00 tot 15:30 bij de BrewDog pop-up bar.

Het gebruik van meer plastic is goed voor het milieu – Anita Veenendaal, OneCircle

OneCircle is de producent van KeyKeg en UniKeg; duurzame, lichtgewicht fusten voor de drankenindustrie. De fusten zijn 100% recyclebaar en kunnen na gebruik opnieuw worden gebruikt als grondstof voor nieuwe fusten. Leer hoe het gebruik van onze fusten zorgt voor minder afval en betere arbeidsomstandigheden.

Beer School op Horecava – dagelijks van 12:00 tot 12:30 bij de BrewDog pop-up bar.

Bier aan de basistafel – Pepijn van der Waa, BrewTaste/ Bier&cO

Aan de hand van enkele smakelijke voorbeelden gaat Pepijn van der Waa, Nederlands kampioen biersommelier, in op de basisprincipes van het combineren van bier aan tafel. Ja, het kan groots en meeslepend, maar ook eenvoudig. Pepijn laat je proeven en ervaren waaróm de ene combinatie wel werkt, en de andere niet.

Beer School op Horecava – dagelijks van 12:45 tot 13:15 bij de BrewDog pop-up bar.

The science of flavour perception – Jan Klos, BrewDog

Bij BrewDog zweren ze bij wat zij de mensen aanbieden, daarom kan het belang van kwaliteit niet genoeg benadrukt worden. In deze workshop leert Jan Klos, kwaliteitsmanager bij BrewDog, je hoe je bier moet proeven, de smaakbeleving beter kan ervaren, hoe je indicatoren van geweldig bier kan herkennen en waarderen en hoe je de indicatoren van minder lekker bier kan herkennen. Een leuke en leerzame lezing met achteraf uiteraard de tijd voor vragen.

Beer School op Horecava – dagelijks van 13:30 tot 14:00 bij de BrewDog pop-up bar.

Tasting with(out) all of your senses – Rick Kempen, Bier&cO

Een bierproeverij is klantenbinding, bevestigt je status als professional, vult minder drukke avonden, kan uitgevoerd worden in legio thema’s en is daarnaast ook nog eens hartstikke gezellig. Maar hoe proef je nu eigenlijk, en hoe belangrijk zijn al je zintuigen hierbij? Ontdek de kunst van het proeven, en breng het proeven naar grote hoogten in jouw zaak. Onze Bierambassadeur Rick Kempen deelt zijn kennis met je en geeft insider-tips voor de perfecte proeverij.

Beer School op Horecava – dagelijks van 15:45 tot 16:15 bij de BrewDog pop-up bar.

Meld je aan voor de workshops