Bier&cO en Pinkyrose kondigen samenwerking aan

Vanaf 1 januari 2021 werken wij samen met Pinkyrose voor de verkoop, distributie en ondersteuning van handgemaakte siropen en limonades op de Nederlandse markt. Voor ons is deze samenwerking een logische vervolgstap in de uitbreiding van het portfolio ambachtelijke dranken waarmee wij pionieren. De handgemaakte ambachtelijke siropen en limonades van Pinkyrose, ontwikkeld door chef koks en volledig bestaande uit verse, natuurlijke ingrediënten, kruiden en specerijen (geen concentraten of onnatuurlijke additieven) zullen via Bier&cO hun weg vinden naar horeca en retail in Nederland.

Bas Besselink, General sales en marketing manager van Bier&cO: “De drankenmarkt is constant in beweging en de consument zoekt steeds nadrukkelijker naar eerlijke producten met een oprechte, natuurlijke smaak en een goed verhaal. Naast een gevarieerd pakket ambachtelijke bieren heeft Bier&cO aandacht voor gelijkaardige frisdranken, en daar passen de handgemaakte, puur natuurlijke siropen en limonades van Pinkyrose perfect bij. Het maakt de uitdaging die wij graag aan consumenten geven – Dare to Drink Different, probeer eens wat anders – nog gevarieerder en verrassender. Bier&cO zal Pinkyrose in eerste instantie gaan aanbieden via de horeca en zelfstandige slijterijen.”

Hugo van den Emster, oprichter en creatief directeur van Pinkyrose: “In 2013 zijn wij begonnen met het maken van handgemaakte siropen en limonades waarbij alleen natuurlijke ingrediënten worden gebruikt – geen concentraten of artificiële toevoegingen. In samenwerking met chef koks worden de recepten ontwikkeld en getest waardoor onderscheidende dranken ontstaan. Onze vegan en glutenvrije dranken zijn dan ook uniek: we proberen niet een ‘verbeterde’ variant van een bestaande drank te maken. In Bier&cO hebben wij meer dan een betrouwbare verkoop- en distributiepartner gevonden: wij delen de overtuiging dat eerlijke producten, kleinschalig en met liefde geproduceerd, een beter alternatief zijn in een wereld die wordt gedomineerd door grootschalig geproduceerde, eenvormige dranken. Dare to drink different, zogezegd.”

Pinkyrose biedt momenteel vijf verschillende siropen aan, allen verpakt in een onderscheidend blik. Daarnaast zijn er twee kant-en-klare limonades, gebaseerd op de eigen siropen. Het assortiment zal in 2021 verder worden uitgebreid met unieke smaken.”

Van den Emster: “In eerste instantie waren onze siropen alleen gekoeld en beperkt houdbaar. Dit bracht natuurlijk uitdagingen met zich mee, zeker in de horeca. Na uitgebreide tests, waarbij we – zonder concessies aan de uiteindelijk smaakbeleving te willen doen – onze recepten hebben geoptimaliseerd, hebben we nu gekozen voor pasteurisatie waardoor de houdbaarheid aanmerkelijk is verlengd. Was een siroop voorheen slechts twee weken houdbaar, nu is dat een jaar. Een geopend blik is, mits gekoeld bewaard, nu zelfs twaalf weken houdbaar. Dit maakt Pinkyrose nu, naast een unieke smaakervaring, ook een veel praktischer product voor de horeca en thuis.”

Over Pinkyrose
Pinkyrose heeft momenteel vijf smaken siroop: Dark Caramel & Vanilla; Spiced Lemon & Rose; Chili Grapefruit; Floral Ginger & Orange en Straight Lemon. Pinkyrose limonade is verkrijgbaar in de smaken Floral Ginger & Orange en Spiced Lemon & Rose, vanzelfsprekend op basis van Pinkyrose siroop. De siroop is verpakt in handzame blikken van 500 ml, de limonade in slim-line blikken van 250 ml.