PINT Bokbierfestival. De beste Bockbieren van Nederland

Afgelopen weekend vond het grootste Bockbierenfestival van Nederland plaats, PINT. Maar liefst drie dagen lang was de Beurs van Berlage de plek om te genieten van de mooiste  Bockbieren die ons land te bieden heeft en dat waren er veel. Rolf, één van onze gediplomeerde biersommelier, was gevraagd om te jureren. Drie dagen lang werden er 110 bieren gekeurd door 40 keurmeesters. Maar liefst 49 deelnemers in de standaardklasse ‘Beste Bockbier’, achttien bij de Dubbelbock en 43 in de klasse speciaal Bock. In de categorie ‘Beste Bockbier van Nederland’ behaalden twee toppers uit ons portfolio de top drie.

Brouwerij ‘t IJ

De Amsterdamse brouwerij Brouwer ’t IJ won met haar IJbok de zilveren medaille. Het stevige en donkere Bockbier heeft een mooie lichtbruine schuimkraag, terwijl het bier zelf zwartbruin van kleur is met geroosterde mout aroma’s, koffie en donker fruit. De afdronk is minder zoet dan men in eerste instantie zou verwachten en is aangenaam droog. bierista_beste_bockbier_pint-1-008

Lindeboom

De klassieke Herfstbock van Lindeboom werd bekroond met de derde plaats in de categorie ‘Beste Bockbier van Nederland’. Het ondergistende Bockbier is gebrouwen volgens oorspronkelijk receptuur, met vijf verschillende soorten mout en kristalhelder water uit eigen bron. Het zoetige roodbruine bier met aroma’s van karamel, gedroogd fruit en een ietwat bittere afdronk, viel goed in de smaak bij de veertig-koppige jury.

bierista_beste_bockbier_pint-007

Wij zijn hier natuurlijk enorm trots op onze brouwers en trekken vanavond nog een keer een mooi flesje open. Wij kunnen geen genoeg krijgen van de herfst!

lees-meer-actualiteiten