De prachtige bieren op cask van de Thornbridge pub in ‘s-Hertogenbosch

 

Verscholen in het hart van ’s-Hertogenbosch ligt Nederlands eerste Thornbridge pub. Als je met je rug richting het centraal station staat en je alsmaar rechtdoor loopt kom je op een gegeven moment aan je linkerhand een prachtig oud-Engelse pub tegen. Op het moment van binnenkomst lijkt het net of je terug gaat in de tijd en terecht komt in een typische Victoriaanse pub in Londen.

Maar het meest bijzondere aan deze prachtige English pub is niet de iconische donkere bar, de prachtige taphendels of het indrukwekkende aanbod aan Thornbridge bieren op tap. Nee, echt bijzonder is toch wel de tap met handpomp uit Engeland met cask. Om toch even duiding te geven aan wat dit nou precies is; een cask is een type fust die doormiddel van nagisting op de fust haar natuurlijke carbonisatie krijgt. Dit zorgt voor een iets mildere bubbel in het bier maar wel voor een heerlijk vers bier met een rijke en volle smaak, die buiten de grenzen van het Verenigd Koninkrijk  bijna nergens te krijgen is vanwege haar delicate aard.

Wil je de fantastische bieren afkomstig uit cask van Thornbridge een keer proberen kom dan gezellig langs. De Thornbridge Pub is zeven dagen per week geopend, heeft tweeëntwintig tappunten waarvan elf met Thornbridge bieren en nog eens drie handpompen waarmee de casks wordt getapt.  Wekelijks verzorgen zij een pubquiz en elke zondag wordt er een fantastisch Engelse ontbijt geserveerd. Perfect voor als je de avond ervoor van de bieren op cask hebt genoten!

Het Engelse blad BEER schreef er een leuk artikel over. Lees die hier.

 

 

 

lees-meer-actualiteiten