Craft Brewed Soda

Naast een stijgende interesse in smaakvolle bieren is er ook steeds meer belangstelling voor smaakrijke soda’s, wat we vroeger ‘frisdrank’ zouden noemen. Ook hier is een aardverschuiving opgetreden aan de aanbodkant: naast de suikerbommen vind je nu ook biologische soda’s, suikervrije frisdranken en dat alles met waanzinnige smaken. Deze soda’s blijken het bovendien goed te doen in cocktails, en dus worden er steeds meer cocktail recepten speciaal voor deze craft brewed beverages geschreven.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op via 020 – 480... meer of vul onderstaand formulier in.

Frisdrankrevolutie

Eigenlijk zien wij wel een mooie parallel tussen de bierrevolutie en de opkomst van craft brewed soda’s. Smaak staat weer centraal, en het smaakexperiment wordt niet geschuwd. Biologische frisdranken en suikervrije frisdranken met smaken met gember, komkommer, pruim-kardemom of dadel-granaatappel vinden gretig aftrek – het dagblad Trouw wijdde er een heel artikel aan.

De bierrevolutie ontsprong in Amerika, de frisdrankrevolutie in Duitsland. Ondernemende jongens en meisjes die de gebaande paden wilden verlaten ontwikkelden in hun keuken verrassende frisdranken. Merken als Cucumis (op komkommerbasis), fritz-kola (cola zoals het ooit bedoeld was) en Wostok (ooit in Rusland bedacht als tegenhanger van Amerikaanse megamerken) groeiden als kool, en zijn nu ook in Nederland goed verkrijgbaar – en populair.

Cocktailrecepten

Vooral Cucumis is gekend om de combinatiekracht in cocktailrecepten. Elke cocktail met gin of wodka wordt meteen naar een hoger niveau getild door de toevoeging van deze verrassende soda. Ook andere merken besteden aandacht aan cocktails: zo heeft fritz-kola een Freibeuter (‘vrijbuiter’) bedacht, een cocktail met rum en sinaasappellikeur. Ook met Wostok zijn vele voorbeelden mogelijk: naast de ‘Mad Professor’, een cocktail met Jägermeister en sinaasappelsap kwam men met de ‘Stark Raving Mad Professor – met Cointreau.

Onderscheidend aanbod

Juist in deze tijd, waarin horecabezoekers niet met minder genoegen nemen, is een uitgekiend en onderscheidend aanbod belangrijk. Volwassenen zoeken namelijk, naast alcoholvrije bieren, ook andere alternatieven voor alcoholhoudende dranken. En dan is het wel fijn als jouw menukaart afwijkt van die van je buurman – zeker als je die dranken ook nog eens op verrassende wijze verbindt met die gast die wel iets sterkers wil drinken. Een onderscheidend aanbod van frisdranken opent namelijk de deur naar een onderscheidend aanbod van cocktails – doe er je voordeel mee!

Vraag de cocktailkaart aan

Geïnteresseerd geraakt in onze soda’s? Vul het inschrijfformulier in en ontvang direct onze cocktailkaart voor de nodige inspiratie!

VRAAG DE COCKTAILKAART AAN