HORECAVA DAG 1 MET ALS AFSLUITER DE MOOIE BIEREN BORREL

Elk jaar komen zo’n 55.000 mensen bijeen in de RAI voor de Horecava, Nederlands grootste horecavakbeurs, om zich een dag lang tegoed te doen aan alles wat de horeca te bieden heeft. Dit jaar is er bijzonder veel aandacht voor bier. Want bier, en met name speciaalbier, is hot en happening en dat zien wij graag! Zo is op dinsdag de finale NK biertappen, heeft Brouwerij De Prael, met haar bier Hemelswater de Horecava Innovation Award gewonnen. Speciaalbier was goed vertegenwoordigd met als hoogtepunt, natuurlijk, onze bar met maar liefst 32 tappunten. Welke zomaar eens de langste bar van Europa zou kunnen zijn!

De langste bar van Europa

De langste bar van Europa

Om onze stand extra flair te geven hebben wij al onze brouwers en frisdrankproducenten uitgenodigd om de bezoekers van onze stand het verhaal te vertellen vanaf de bron. Binnen no-time stroomde de Horecava vol en al snel was onze stand gevuld met brouwers, bierliefhebbers en bovenal geïnteresseerde horeca ondernemers. De brouwers gaven elkaar joviaal de hand en proosten op het wederzien en samenkomen in Nederland. Er werden veel nummers uitgewisseld, afspraken gemaakt en het bier vloeide rijkelijk. De reacties op de langste speciaalbier bar van Europa waren lovend.

Johannes & Markus van Weihenstephan

Johannes & Markus van Weihenstephan

We zijn trost dat we met onze lange speciaalbierbar een grote diversiteit aan bieren en stijlen kunnen laten proeven aan de bezoekers. Voor veel bezoekers is het ondenkbaar dat er zo’n variatie aan bieren bestaat. Een bier met tonen van perzik die ook nog eens licht ziltig is, of een bier gebrouwen met chocolade?! Het lijkt bijna te gek voor woorden maar niets is minder waar en allen zijn ze heerlijk.
Eén van de barelementen

Eén van de barelementen

Om zes uur liep de Horecava teneinde maar de dag was nog niet voorbij. Traditiegetrouw nodigen we op de maandag na de Horecava al onze brouwers uit om het jaar af te sluiten en het nieuw jaar in te luiden. Ter eren van ons dertigjarige jubileum, of daaromtrent, hebben de heren van Weihenstephan wel een heel bijzonder bier meegenomen namelijk de ongepasteuriseerde Pilsener. Een bier dat normaal gesproken de brouwerij niet verlaat maar voor deze ene keer werd geschonken in ons Kluphuis, In de Wildeman. Een mooi bier voor een prachtige gelegenheid. Daar moest op gedronken worden!

Ewald - oprichter Bier&cO proost op het nieuwe jaar

Ewald – oprichter Bier&cO proost op het nieuwe jaar

san-marino-3