Het feestdiner van de Smulpapen

 

Zoals velen van jullie weten is Rick Kempen naast werkzaam bij  Bier&cO, blogger (My Life With Beer), ook columnist van het Parool. Elke vrijdag kan men een mooi stuk lezen over bier en in het kader van de feestdagen was Rick samen met de andere Het Parool columnisten uitgenodigd voor een feestdiner. Leuk om te lezen en nog lekkerder om te proeven. Wat stond er op het menu van De Smulpapen?

Voorgerecht: Gesmoorde andijvie met cantharellen, sjalot, afgemaakt met beurre noissette en een op lage temperatuur gegaarde dooier.

Wat drinken we hierbij? Een Panty Stout van Oedipus Brewing. Deze prachtige Stout met tonen van chocolade en koffie past goed bij het bittere van de andijvie en het aardse van de aardpeer. Dit zorgt voor een prachtig harmonie en smaaksensatie.

cover-panty

 

Hoofdgerecht: Vega wellington van flespompoen, eekhoorntjesbrood en gepofte sjalot, een crème van crème fraîche en peterselie, en geserveerd met een lekkere frisse salade van lof, sinaasappel en mosterddressing.

Wat drinken we erbij? Raging Bitch Belgian Style IPA van Flying Dog Brewery. Deze mooie IPA met een zachte moutzoetheid, die wordt gecomplimenteerd met tonen van grapefruit, tropisch fruit en dennen, neemt je mee in een smaakexplosie. Het zoete van de pompoen en het peperige van het eekhoorntjes brood komt goed tot zijn recht bij het koppige van het bier. De frisse bubbel zorgt keer op keer voor een frismondgevoel en maakt je smaakpallet schoon voor de volgende smaaksensatie.

flying-dog-raging-bitch-ipa

 

Dessert: Walnoten-honingtaart met tijm.

Wat drinken we erbij? St. bernardus Prior 8

Deze Dubbel van Brouwerij St. Bernardus heeft een mooie geroosterde moutsmaak en een licht bittertje die de honing in de taart het geheel naar een nieuw niveau tilt.st-_bernardus_prior_8_900

Wil je het gehele artikel lezen? Hij is te lezen in de PS van het Parool van zaterdag 26 november.

san-marino-3