Budweiser

Budvar

Hofbrouwer van het Heilige Roomse Rijk
Budweiser Budvar komt uit České Budějovice in Tsjechië waar al sinds 1265 bier wordt gebrouwen. De huidige brouwerij vindt zijn oorsprong in de in 1895 opgerichte Czech Joint-Stock Brewery die bier brouwt volgens het ruim 700 jaar oude bierrecept. De uiteindelijke naam Budweiser Budvar is afgeleid van de Duitse naam van de stad: Budweis. Met Žatec hop, Moravische mout, een eigen giststam en water uit de 300 meter onder de brouwerij gelegen bron, brouwen de Tsjechen een lagerbier van het type pils waar de keizer van het Heilige Roomse Rijk zo graag z’n tanden in zette dat hij Budvar tot zijn hofbrouwerij maakte.

Budvar, Budweiser of Bud?
Er is heel wat afgeprocedeerd tussen Budweiser Budvar en Anheuser-Busch (eigenaar van het Amerikaanse Budweiser) om vast te stellen wie de handelsnaam Budweiser mag voeren. Ook op dit moment lopen er nog 40 rechtszaken en 70 administratieve procedures bij patentbureaus. Budweiser Budvar heeft de sterkste positie en krijgt in de meeste gevallen het recht om de volledige naam te voeren. De Amerikaanse agressor moet het dan doen met de drie eerste letters: Bud. Budweiser Budvar wordt daarnaast door de Europese Unie beschermd als ‘Protected Geographical Indication’, een predicaat dat wordt toegekend aan regionale producten met een excellente internationale reputatie en jarenlange traditie. Waarvan akte!

Premium lager
Budweiser Budvar rijpt maar liefst 90 dagen op fust of fles. De typische lichtbittere smaak van de Žatec hop en de karakteristieke moutsmaak maken dat je het gemakkelijk onderscheidt van het slappere bier van de Amerikaanse naamgenoot. Niet voor niets kozen wij deze oervariant pilsener als uithangbord van ons Budweiser Budvar assortiment. Samen met Budvar Nealko, de alcoholvrije variant, is dit een mooi duo om op je bierkaart te zetten.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail