Leroy

Breweries

Say Cheers! to Belgian tradition.
Onder Leroy Breweries gaan twee van de oudste, nog actieve brouwerijen in West-Vlaanderen schuil: Brouwerij Het Sas (1572) en Brouwerij Van Eecke (1624). Na jaren van nauwe familiale samenwerking wordt Brouwerij Van Eecke in de jaren ’60 volledig geïntegreerd in Brouwerij Het Sas, waar nu alle nagisting en botteling van de bieren gebeurt. Sinds medio 2016 treden de twee brouwerijen naar buiten onder de naam Leroy Breweries.

10e en 11e brouwersgeneratie
Al meer dan 4 eeuwen staat Leroy Breweries voor traditie, vakmanschap en passie. Het bewijs daarvan is het assortiment kwalitatief hoogstaande Belgische bieren. Zelfs de Franse Revolutie en de Eerste Wereldoorlog konden de brouwerijen er niet onder krijgen. Inmiddels leiden de tiende en elfde brouwersgeneraties van de familie Leroy alles in goede banen.

Prijswinnend Belgisch bier
Beide brouwerijen van Leroy Breweries zijn niet alleen al decennialang vaste waarden op de Belgische en Europese markt, maar exporteren ook internationaal naar o.a. Azië, Canada en de Verenigde Staten. Leroy Breweries heeft een goed gevulde prijzenkast. De brouwerij valt in de prijzen op ‘Monde Selection 2010’ met Sas Pils, Kapittel Blond en Poperings Hommelbier. Ook hun Watou Witbier is al meerdere keren bekroond, onder andere in Australië, Canada en Italië.

Hommel en hop
Met ‘hommel’ wordt overigens niet zo’n uit de kluiten gewassen bij bedoeld, maar ‘hop’ in het lokale Poperingse dialect. Poperings Hommelbier werd voor het eerst in 1981 gebrouwen, speciaal voor de 3 jaarlijkse hoppefeesten in Poperinge. De naam is een eerbetoon aan de Poperingse hop.

Een bierlijst waar je een extra ijskast voor nodig hebt
Met 7 Boezinge classics (o.a. Pils, Stout, Bok en Oud Bruin) , 2 Watou Classics (wit bier en cuvé), 6 Kapittel Watou (o.a. dubbel, tripel, blond) en 3 varianten van het Poperings Hommelbier (Klassiek, Dry Hopped en Fresh Harvest) mag je wel een extra ijskast neerzetten wil je het volledige assortiment van Leroy Breweries aan je gasten serveren. Welke bieren van Leroy Breweries je ook kiest, je bent verzekerd van met liefde gebrouwen Belgisch bier en meer dan vier eeuwen vakmanschap.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail

Particulier?
Bestel direct Leroy Breweries bij Dare to Drink Different