Speciaalbierbrouwerij

St. Christoffel

St. Christoffel brouwt smaakvol karakterbier
Brouwerij St. Christoffel is vernoemd naar de patroonheilige van de reizigers. In de voetsporen van deze reislustige heilige heeft het gelijknamige bier een boeiende reis afgelegd. Het reisverslag begint in 1986 wanneer Leo Brand, jawel, telg uit de beroemde Limburgse bierfamilie, samen met zijn vrouw in een hal achter hun woonhuis bier begint te brouwen. Binnen een paar maanden realiseert het echtpaar een professionele, moderne bierbrouwerij in Roermond.

Pionier in het speciaalbier
Leo roeit tegen de stroom in; er zijn in 1986 nog maar achttien brouwerijen in Nederland, die vrijwel alleen pils brouwen. Anders dan alle anderen brouwt hij unieke, ondergistende, ongefilterde en ongepasteuriseerde speciaalbieren met karakter en onderscheidende smaakprofielen. Het is daarom niet verwonderlijk dat zijn eerste St. Christoffel bier al de dag na de opening van de brouwerij was uitverkocht. De capaciteit van de brouwerij is dan 5.000 hectoliter.

Investeren in kwaliteit
Hoe klein St. Christoffel ook is, de brouwerij heeft altijd geïnvesteerd in kwaliteit. De kwaliteit van de grondstoffen en de productiemethode, maar ook de kwaliteit van de apparatuur. Zo was er al snel een procescomputer die ervoor zorgde dat het bier van ieder brouwsel hetzelfde smaakte. Bovendien krijgt het bier tijd om te rusten: acht in plaats van de vier weken zoals bij veel grote brouwerijen gangbaar is. En om de geur- en smaakstoffen te behouden, wordt het bier niet gefilterd. Zo is Leo lange tijd dé pionier op het gebied van speciaalbier in Nederland. Inmiddels heeft hij St. Christoffel overgedragen aan een nieuwe generatie enthousiaste bierondernemers die het brouwen hebben uitbesteed aan de beroemde Proefbrouwerij te Lochristi, België.

In de prijzen met flessenbier, bockbier en W-IPA
St. Christoffel bier wordt drie keer bekroond tot ‘Beste Flessenbier van Nederland’. Ook de Bock valt in de prijzen. Dit traditionele ondergistende bockbier wordt in 2013 en 2014 uitgeroepen tot beste dubbelbock van Nederland tijdens het PINT Bokbierfestival Amsterdam. Ook de St. Christoffel W-IPA is een prijswinnaar. Het is een gedurfd, vernieuwend type bier dat in 2014 wordt verkozen tot beste witbier op witbierfestival Wit & Weizen in Breda. Verder is de St. Christoffel Blond uit ons assortiment, hoewel niet in de prijzen gevallen, het proeven meer dan waard. De jongste telg is St. Christoffel Tripel: alweer een moderne klassieker.

Klik op de flesjes als je wilt weten wat er onder de kroonkurk zit of als je wilt bestellen.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail

Particulier?

Bestel Christoffel bier direct bij Dare to Drink Different