Online masterclass bierproeven met Rick Kempen

Dare to Drink Different, het speciaalbierplatform van Swinkels Family Brewers, organiseert op zaterdag 9 april om 20.30 uur een masterclass bierproeven met onze Bierambassadeur Rick Kempen. Tijdens de gratis online masterclass neemt Rick de kijker door zes verschillende bieren uit ons portfolio. Hij vertelt hierbij over de brouwerijen, de ingrediënten en herkomst van de bieren en gaat het gesprek aan met de brouwer. Om te kunnen deelnemen hebben bierliefhebbers de zes geselecteerde bieren nodig, te verkrijgen in een samengesteld proefpakket. Het is de tweede keer dat er een Dare to Drink Different proeverij georganiseerd wordt.

Rick Kempen: “Tijdens de masterclass leren deelnemers niet alleen hoe je een bier proeft, maar komen ze ook meer te weten over de herkomst van een bier of biertype. De rode draad door de masterclass is dit keer van één van de belangrijkste ingrediënten van bier, namelijk hop. We kijken naar het steeds veranderende effect van hop op de verschillende bieren. Met de masterclass willen we bierliefhebbers uitdagen om eens iets anders te proberen dan het bier dat ze normaal zouden kiezen. Er is een enorme wereld aan bieren om te ontdekken en ik neem de deelnemers van de masterclass graag mee op avontuur. En dat allemaal vanuit de prachtige foederzaal van Rodenbach, waar de bieren van Rodenbach rijpen op eikenhouten foeders.”

Verkrijgbaarheid
Het bierpakket dat bij deze masterclass hoort, bevat de zes bieren die aan bod komen. Het pakket bevat een proefformulier, waar deelnemers voor elk bier hun proefnotities kunnen maken. De inhoud van één pakket is voldoende voor twee à drie bierkenners-in-de-dop. Het pakket is verkrijgbaar bij deze Albert Heijn winkels, op AH.nl en via daretodrinkdifferent.nl. Het is natuurlijk ook mogelijk om de bieren los te kopen. Daarvoor vind je een overzicht op Dare to Drink Different. Om de proeverij compleet te maken, geeft Dare to Drink Different ook wat tips voor bijpassende borrelhapjes.

Bekijk hier de aankondiging van de Dare to Drink Different Masterclass op 9 april