Rodenbach Red Tripel kroon op 200 jaar craftsmanship

Brouwerij Rodenbach is 200 jaar jong. Dit jubileum viert de brouwerij met de lancering van het limited edition bier Rodenbach Red Tripel. Rodenbach is uitgegroeid tot dé wereldreferentie in Vlaams roodbruin bier en wordt in binnen- en buitenland geroemd vanwege haar unieke smaak verkregen door rijping op één van de 294 legendarische eikenhouten foeders. Anno 2021 is Rodenbach springlevend, de brouw- en keldermeesters verenigen traditie & knowhow in innovatie. 

Master blenders
Meesterbrouwer Rudi Ghequire en zijn team daagden zichzelf uit om, zonder de eigenheid van Rodenbach te verliezen, een bier te ontwikkelen dat liefhebbers van hoog alcoholische bieren zou kunnen bekoren. Bij Brouwerij Rodenbach zijn de brouwmeesters tevens ‘master blenders’, het versnijden van bieren gebeurt dagelijks in het brouwproces van één van de zes Rodenbach bieren. Het traditionele blenden passen ze ook bij de Rodenbach Red Tripel toe. Deze tripel wordt namelijk met 2-jarig houtgerijpt foederbier versneden. Ghequire: “De zachtzure frisheid, eigen aan Rodenbach, zorgt voor een verfrissende complexe en goed doordrinkbare tripel die alle registers opentrekt. Zowel het moutige, het fruitige als het houtgerijpte karakter van het bier komen ten volle tot leven in je glas, een ware verwennerij voor al je zintuigen.” Het alcoholpercentage van deze Rodenbach Red Tripel bedraagt 8,2%. Het bier wordt in een zwart gecoate 75 cl champagnefles gebotteld, de sierlijke Rodenbach signatuur is in wit en rood op de zwarte fles gedrukt wat het geheel een luxe uitstraling geeft.

Meesterbrouwer Rudi Ghequire met het 200-jarig jubileumbier Rodenbach Red Tripel.

Smaaksensatie
Biergastronomie-expert Wim Swinnen bestempelt Rodenbach Red Tripel als een bekroning van 200 jaar West-Vlaamse brouwkunst: “Rodenbach Red Tripel is een unicum in de biergeschiedenis! In het glas fonkelt een helder koperkleurig bier onder een fraaie ivoorkleurige en fijnmazige schuimkraag. Het verleidelijke boeket is fruitig en complex, met hints van abrikoos, karamel, gebak en witte bourgogne. De aanzet is fris tintelend en evolueert naar een ronde, mondvullende en lange finale, waarbij impressies van rijpe ananas, citrus en carré confiture de show stelen, met op de achtergrond nog een vleugje zoethout en vanille. De zoetzure tripel drinkt verrassend goed weg, bekoort vanaf de eerste slok en blijft boeien tot de laatste.”

Foodpairing
Van Rodenbach Red Tripel geniet je niet alleen als degustatiebier maar het bier is, volgens Mino Dragu, chef van Het Brouwershuis in Steenhuffel, ook een perfecte begeleider van gerechten: “Het ronde, fruitige en tegelijk frisse karakter van Rodenbach Red Tripel is een perfecte pairing bij de zoet-zilte accenten van een bouillabaisse.” 

Beschikbaarheid
Rodenbach Red Tripel is tijdelijk in beperkte oplage bij ons beschikbaar in fles (6*75cl) en 20L fust. Interesse? Neem contact op met je bierspecialist of onze Customer Service.

phone BEL ONS: 020 480... meer
Wij zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00
email MAIL ONS
Wij reageren binnen 24 uur
> stuur een mail