STEVE HINDY – MEDE-OPRICHTER VAN BROOKLYN BREWERY – KOMT NAAR NEDERLAND

Steve Hindy

Screen Shot 2017-02-09 at 10.43.35Steve Hindy, medeoprichter van de Brooklyn Brewery uit New York, stond aan de voet van de Amerikaanse craft beer revolutie.
Na een aantal jaar als oorlogsjournalist in het Midden-Oosten te hebben gewerkt, waar hij bekend werd met ‘home brewing’ keerde hij terug naar New York om aldaar samen met zijn compagnon de eerste batch Brooklyn Lager te brouwen. Inmiddels heeft Steve maar liefst drie boeken over craft beer op zijn naam staan en is hij nauw betrokken bij alles wat er in de brouwerij en in Brooklyn gebeurt. Aanstaande maandag (13 februari) zet hij voor het eerst voet op Nederlandse bodem.

Wij hebben het genoegen om hem vier dagen te mogen vergezellen. Steve is hier niet alleen voor bierplezier maar heeft ook een andere serieuze kwestie op zijn agenda staan..

Maandag 13 februari
Steve Hindy draagt, als voormalig oorlogscorrespondent, de stichting RISC die zich inzet om freelance journalisten in oorlogsgebieden te ondersteunen, een warm hart toe. In Brooklyn is het inmiddels traditie om aandacht voor dit thema te vragen in de vorm van een War Correspondence Event, een paneldiscussie waar alle gerenommeerde Amerikaanse oorlogscorrespondenten al aan mee hebben gedaan. Voor het eerst organiseren wij in samenwerking met The Brooklyn Brewery, RISC en andere partners het War Correspondence Event in Amsterdam. Aansluitend zullen zal een fotoveiling met werken van bekende fotografen, waaronder Jeroen Oerlemans, plaatsvinden.

De gehele opbrengst zal gaan naar RISC (Reporters Instructed in Saving Colleagues) een stichting die trainingen verzorgt aan freelance journalisten actief in conflictgebieden.RISC-logo-w_texture_WEB

Vier journalisten en één fotografen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de paneldiscussie en hun bijzondere ervaringen te delen met de toehoorders.

 • Steve Hindy. Oprichter Brooklyn Brewery en voormalig oorlogscorrespondent in het Midden-Oosten
 • Teun Voeten. Fotograaf en actief in verschillende brandhaarden over de wereld waaronder: Congo en Mexico om kindsoldaten en de drugsoorlog vast te leggen.
 • Sander van Hoorn. Correspondent in het Midden-Oosten doet verslag van de Arabische Lente
 • Joris Hentenaar. Emmy-winnaar met zijn reportage ‘De Jacht op de Taliban’ in Afghanistan
 • Bette Dam. Werkte als journalist in Afghanistan voor het NRC en de Wereldomroep.

Voor meer informatie over het evenement en tickets: Klik hier.

Wilt u de online veiling bekijken? Klik hier.

 Dinsdag 14 feb –  Meet & Greet at the Beer Temple Amsterdam
Om 18.00 uur is Steve Hindy in de Amsterdamse thuishaven van de Amerikaanse biercultuur te vinden voor een Meet & Greet. Heb je altijd al eens willen proosten met de beste man en over zijn bieren willen praten dan is dit het juiste moment.

Voor meer info over het evenement: klik hier.

 Woensdag 15 feb – A Taste of Brooklyn in Café De Witte Aap én Holy Smoke
Woensdag zal Steve Hindy een bezoeken brengen aan Holy Smoke, dé hotspot in Rotterdam waar men heerlijk lekker kan genieten van mooie stukken gerookte en gegrild vlees en een heerlijk assortiment aan bieren. Steve Hindy zal daar een proeverij houden voor ieder die dat wilt met het gehele assortiment aan Brooklyn Brewery bieren, gevolgd door een Q&A over de brouwerij en haar bieren.

Daarna zal hij zijn weg vervolgen naar het legendarische café De Witte Aap, gelegen in het kloppend hart van de Witte de Withstraat in Rotterdam. Ook hier zal hij zijn passie voor craft bier met de gasten delen.

Voor meer informatie over Holy Smoke: klik hier.
Voor meer info over Café De Witte Aap: Klik hier hier.

Donderdag 16 feb
Screen Shot 2017-02-07 at 21.30.17Op donderdag organiseren wij van 14.00 tot 17.00 een unieke paneldiscussie met gerenomeerde bierbrouwers. Het panel zal zich buigen over de oorsprong van de bierrevolutie in Amerika, hoe deze zich heeft ontwikkeld en invloed heeft gehad op de rest van de wereld. Vragen zoals ‘is niet al het bier speciaal’?, ‘vormen overnames door grote brouwconcerns een bedreiging voor de brouwwereld?’ en ‘wat verwachten wij de komende jaren?’ zullen aan bod komen. Een Q&A sessie voor bezoekers sluit de discussie af.

In het panel zitten:

 • Steve Hindy; Brooklyn Brewery
 • Menno Olivier; Brouwerij De Molen
 • Rick Nelson; Oedipus Brewery
 • Willem van Waesberghe; Heineken Global Breweries
 • Kick van Hout; Brouwerij Oersoep
 • Michel Ordeman; Jopen Brouwerij

Moderator:

 • Rick Kempen; Ambassadeur Bier&cO

De discussie is enkel op uitnodiging. Wilt u hier bier zijn stuur dan een mail naar A.vanderhelm@bierenco.nl