Rate Beer Awards 2016

Begin februari reikt de website RateBeer.com awards uit. Met 20.000 unieke bezoekers per dag  en zo’n 500.000 bieren in hun database is RateBeer.com de grootste biersite ter wereld. Dus ieder jaar is het weer een spannen moment. Dit jaar zijn verschillende van onze brouwerijen in de prijzen gevallen.

Best Beers in the World – St. Bernardus Abt. 12

Jaar op jaar wordt de St. Bernardus Abt 12 uitgeroepen tot één van de beste bieren te wereld. Volkomen terecht vinden wij want het is een bijzonder mooi bier. Goed gelaagd en heerlijk complex. De fruitige aroma’s gecombineerd met een bitterzoete kandij afdronk is datgeen wat hem zo lekker maakt. En het mooiste is toch wel dat het bier het gehele jaar door gemakkelijk  en overal verkrijgbaar is!

abt12

Klik hier voor meer info over St Bernardus Abt 12

Best By Styles

Ieder jaar worden er in de ‘Best by Styles’ de mooiste bieren per biertype uitgelicht.

Bock, Strong Lager
Weihenstephaner Korbinian – Zilver
Deze prachtige Doppelbock van Weihenstephan behoort, net zoals eigenlijk alle bieren van Weihenstephan, tot de absolute top. Bekroond met een zilveren medaille is dit een fantastisch bier. De korbinian heeft een krachtige bittere smaak met een romige ondertoon en een hoppige afdronk. En het mooie is ze komt enkel per halve liter. Ideaal voor de winter.

Screen Shot 2017-02-08 at 14.47.37

Specialty
Peak Organic Fresh Cut – Zilver
Deze Tsjechische Pilsener is er één voor in de boeken. Dit bier bevat heerlijke hoparoma’s die doen denken aan een IPA. Gemaakt van biologische  en super verse ingrediënten, is het één en al smaakexplosie. De hoparoma’s worden gevolgd door een strakke en droge afdronk zoals je van een Pilsner gewend bent!
Klik hier voor meer info over de Fresh Cut!

 

peak-fresh-cut

Alaskan Smoked Porter
Dit is een Porter die zijn weerga niet kent! Een prachtig donker bier met een robuuste body en een uitgesproken gerookte moutsmaak. Gebrouwen met vijf soorten mout, twee verschillende soorten hop en water afkomstig van de lokale Gletsjer is het echt een bier die je zelfs op de koudste dagen warm houdt!
Klik hier voor meer info over de Alaskan Smoked Porter.

Alaskan-Smoked-Porter-2012-1-768x1159

Wheat 

Wie lust dat nou niet?! Een heerlijke tarwe bier. Maar liefst twee bieren van Weihenstephan zijn bekroond met een zilveren én een gouden medaille. Weihenstephan laat maar weer eens zien dat Duits brouwcultuur nog steeds briljant is!

Weihenstephaner Hefe Weizen – Goud
’s Werelds oudste brouwerij heeft met haar Hefe Weizen één van de gouden medailles gewonnen voor. Het heerlijk romige bier is vol van smaak, een gistsmaak die mooie banaan aroma’s afgeven en een heerlijke kruidige toets van nootmuskaat.
Klik hier voor meer info over de Weihenstephaner Hefe Weizen

Screen Shot 2017-02-08 at 14.39.44

Weihenstpehaner Vitus – Zilver
De Vitus is een heerlijke Weizen Bock. Met een volle romige smaak, hoger alcohol percentage, ietwat papperige afdronk, en met mooie aroma’s van banaan en nootmuskaat is dit een fantastische bier.

Klik hier voor meer info over de Weihenstephaner Vitus.

Screen Shot 2017-02-08 at 14.37.22

Stone  Brewing 

Stone-Brewing-560x278

Stone Brewing is ook goed in de prijzen gevallen zo staat Stone Brewing in de top 100 Beste brouwerijen wat een prestatie opzich is. Ook is de brouwerij in Berlijn benoemt tot ‘Best New Brewery by Subregion; Germany’ en de Amerikaanse brouwerij benoemd tot ‘Best brewery by Subregion California’, en zijn beide proeflokalen benoemt tot ‘Best Place for a beer’ per land!

Wil je alle bieren bekijken of een kijkje nemen in de brouwerij? Klik dan hier.