Vier 4th of July met deze vier bijzondere Amerikaanse bieren

Op 4 juli vieren de Amerikanen massaal hun onafhankelijkheid van de Britse overheersing. Traditioneel wordt dat gevierd met enorme hoeveelheden vuurwerk, talloze parades én uiteraard bier!

Speciaal voor deze gelegenheid lichten we een viertal bijzondere Amerikaanse bieren uit.

Anchor Liberty IPA
Liberty IPA is de moderne variant van de klassieke Liberty Ale, de trots van Anchor. Op het label prijkt de zeearAnchor_Liberty-IPAend; hét symbool voor de Amerikaanse onafhankelijkheid. De combinatie van Cascade hop en de nieuwe hopsoorten Nelson Sauvin en El Dorado geeft het bier een complexe smaak van pijnboompitten en citrus. Deze American-style IPA heeft een heldere goudgele kleur en een zachte, droge afdronk.

India Pale Ale | Alc. vol.: 6,3%
Beschikbaarheid: 4*6*35,5cl fles
NB: Anchor Liberty IPA is een special en is tijdelijk beschikbaar. Op=op!

Brooklyn Lager
BrooklynBrooklyn-Lager Lager is amber-goud van kleur, heeft een stevige moutsmaak, aangevuld met verfrissende hopbitterheid en een bloemig aroma. Dit aroma wordt versterkt door de traditionele methode van dryhopping, waarbij zakken met hopbloemen in de lagertanks worden gehangen, waar het bier een koude rijping ondergaat. Het resultaat is een verbluffend smaakvol Amerikaans ambachtelijk bier.

Vienna Lager | Alc. vol.: 5,2%
Beschikbaarheid: 30L fust en 4*6*35,5cl fles

Anderson Valley Summer Solstice
Sinds jaar en dag steken Amerikanen massaal de barbecue aan op 4 juli. Het perfecte bier Anderson-Valley_Summer-Solsticehierbij is wat ons betreft Summer Solstice van Anderson Valley. Het bier, dat speciaal is gebrouwen voor de zomermaanden, heeft een lichtzoete smaak en een romig zacht mondgevoel. De lichte toets van karamel en een beetje bitterheid maken het plaatje compleet.

Summer Ale | Alc. vol.: 5,0%
Beschikbaarheid: 20L fust en 4*6*35,5cl fles
NB: Anderson Valley Summer Solstice is een special en is tijdelijk beschikbaar. Op=op!

Flying Dog Bloodline Blood Orange Ale
Een ware fruiteFlying-Dog_Bloodline-Blood-Orange-Alexplosie; dat is Bloodline Blood Orange Ale. Gebrouwen met de schil en het sap van bloedsinaasappelen, heeft het bier een sterk citrusaroma en een stevig bittere afdronk. Heerlijk bij zomerse gerechten, zoals salades en gegrild vlees.

India Pale Ale | Alc. vol.: 7,0%
Beschikbaarheid: 4*6*35,5cl fles

Met deze 4 bieren ben jij helemaal klaar voor 4th of July. Uiteraard hebben we nog vele andere Amerikaanse bieren in ons assortiment. Het complete overzicht vind je hier.