DE BLIKKEN VAN STONE BREWING MET GREG KOCH

Consumenten zijn gewend om haar bieren in fles te kopen. Veelal bruin, van de grotere brouwerijen zoals Heineken en Grolsch komen ze in groen, en soms zelfs in wit glas. Bier in blik wordt vaak afgedaan als goedkoop en dat veelal gedronken wordt door mensen die in een wat mindere fase van hun leven zitten. Denk aan alcoholisten die ’s ochtends inplaats van een broodje een blikje Kanon kopen. Maar niets is minder waar. Waar voorheen bier uit blik inderdaad een metalige nasmaak had is de techniek ondertussen zo vergevorderd dat blik eigenlijk de beste verpakking is om bier in te bewaren. Het bier wordt hermetisch afgesloten van alle invloeden die een negatief impact op het bier kunnen hebben; zuurstof en licht. Daarnaast is het beter voor het milieu.

In een interview dat Greg Koch, mede-oprichter van Stone Brewing hield met hopsters.eu legt hij uit dat kwaliteit en duurzaamheid de doorslaggevende factor waren voor de keuze van het verpakken in blik. “Doormiddel van distributie van onze bieren in blik is het beter om onze ecologische voetafdruk te handhaven. Blik kan overal worden hergebruikt en je hoeft daardoor geen emballage meer op te halen die je vervolgens weer moet verschepen naar de brouwerij. En dat scheelt aanzienlijk in kosten en, belangrijker, is natuurlijk beter voor het milieu!”

san-marino-4

Over de vraag of er Stone bieren zijn die het beter doen op fles is Greg heel duidelijk. “De voordelen van blik is voor al onze bieren groter dan op glas. Zeker de wat frisse en hoppige Stone IPA heef hier veel baat bij. Daarnaast is het voor branding ook ideaal aangezien je aan 360° branding kan doen wat vaak voor flessen niet mogelijk is.”

Als Greg wordt gevraagd of er ooit consumenten hebben geklaagd over het gebruik van Stone bieren in blik antwoord Greg dat hij vroeger ook tegen blik was. Maar dat ze nu een weloverwogen keus hebben gemaakt en dat hij niet de drang voelt om mensen te overtuigen waar zij kiezen voor blik.  “We willen mensen een alternatief bieden, een vrijheid aan keuze, een variatie in stijlen en in smaken. Dat is wat we doen bij Stone Brewing en dat geld ook voor onze verpakkingskeuze. ”

Wil je het gehele interview terug lezen? Klik dan hier.

 

san-marino-3