Nationaal Bieronderzoek: Bier Aan Tafel Lééft!

Voor het vijfde jaar op rij publiceerde Nederlandse Brouwers, de branchevereniging van de grote bierproducenten in Nederland, haar landelijke bieronderzoek. Voor het eerst is in dat onderzoek plek ingeruimd voor de rol die bier aan tafel speelt, en de feiten die daaruit naar voren komen zijn ronduit geweldig te noemen. Driekwart van de bierdrinkers kiest wel eens specifiek voor een bepaald bier bij eten; bijna twintig procent serveert wel eens passend bier bij eten. Bier aan tafel lééft!

Eerlijk gezegd verrast mij deze uitkomst niet, aldus onze Bier Ambassadeur Rick Kempen. Bier aan tafel is voor Bier&cO al jaren een vanzelfsprekendheid en wij hebben al eindeloos veel voorbeelden hiervan in de praktijk gebracht. Misschien zijn wij wel de grootste wegbereider geweest voor de plek die bier nu weer aan tafel inneemt. Het is dan wel erg fijn te zien dat steeds meer liefhebbers de combinatiekracht en smaakrijkdom van bier aan tafel serieus nemen, en ervan genieten. Wel wordt duidelijk dat er nog genoeg werk aan de winkel is: slechts veertig procent van de bierdrinkers is positief over het advies in de horeca over passend bier bij eten. Dat geldt ook voor hun tevredenheid over het aanbieden van een bieradvies op de menukaart. Laat dat nu precies iets zijn waarin ik, als Bier Ambassadeur van Bier&cO, de horecaondernemer de helpende hand bied!

Bier&cO, het kenniscentrum voor bier (en leverancier van ’s werelds mooiste craft brewed beverages) biedt een aantal trainingen en adviesmogelijkheden aan – waaronder het combineren van bier aan tafel. Van haute cuisine tot gestampte pot: food pairing is mogelijk op alle niveaus, van driesterrenrestaurant tot en met de daghap in een bruine kroeg.

Want bij de gedachte ‘bier en eten’ leken we ons lang te beperken tot een pilsje bij de Chinees of bij een plakje leverworst. Niets mis mee, maar er kan zoveel meer. Het is niet veel anders dan bij wijn: je kunt werkelijk alle gerechten met bier combineren, en elk bier leent zich voor een food pairing. Toch blijkt de drempel hoog, en worstelen veel ondernemers met de vraag hoe passende combinaties te maken met bier en gerechten. Vrees niet: food pairing met bier is niet alleen leuk om te ontdekken, je krijgt er gemakkelijk hulp bij van experts. Van ons, het team van Bier&cO biersommeliers dus!

Geïnspireerd geraakt, en wil je op weg geholpen worden? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op via 020 – 480 2000 of vul het inschrijfformulier in. Zo kunnen we samen de beste bier & food combinaties maken om je gasten het optimaal naar de zin te maken.