Rick Kempen en Stichting Geniet & Geef in race voor Gouden PINT 2017

Bierconsumentenvereniging PINT vroeg haar leden personen en/of initiatieven te nomineren voor de Gouden PINT 2017. Apetrots dat onze bierambassadeur Rick Kempen en Stichting Geniet & Geef kans maken op deze felbegeerde prijs!

Een achtkoppige jury boog zich over een lange lijst van door leden voorgestelde personen en initiatieven binnen de bierwereld. Uiteindelijk zijn er vier geselecteerd als mogelijke winnaar van de Gouden PINT 2017, die uitgereikt zal worden op 4 november 2017 tijdens het Noordelijk Speciaalbierfestival bij Het Heerenhuis in Groningen.

De Gouden PINT
De Gouden PINT is de belangrijkste bierprijs in Nederland voor een persoon of organisatie die zich de afgelopen periode op een aansprekende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur.

De vele genomineerden illustreren opnieuw de rijkheid van initiatieven en de passie van de vele spelers binnen de Nederlandse bierwereld. De uiteindelijke shortlist van vier nominaties voor de Gouden PINT, geeft een goed beeld hoe actief en veelzijdig de biercultuur in Nederland is.

Onderstaand de vier genomineerden inclusief de motivatie van de jury.

Jan-Paul Rutten – Gulpener Brouwerij,
Voor zijn niet aflatend streven om met de Gulpener bierbouwerij duurzaam – alleen lokale grondstoffen –, maatschappelijk verantwoord, onafhankelijk en vernieuwend – o.a. door opening Brouwlokaal en collaboration brews, te produceren.

Stichting Geniet & Geef
Voor het samenbrengen van brouwers en consumenten om van hun genietmoment – het brouwen en proeven van een bijzonder bier – een geefmoment te maken voor een bijzonder doel: KiKa.

Rick Kempen – biercolumnist, auteur en blogger
Voor zijn aanstekelijk enthousiasme om, soms met een scherpe pen, momenten en situaties uit de bierwereld onder de aandacht te brengen van consument en liefhebber, niet als hapklare brok maar altijd met doel om de lezer te prikkelen vooral een eigen mening te vormen.

Toon van den Broek – brouwerij/stekerij Van den Broek
Voor zijn pionierswerk in Nederland op het gebied van spontane, wild gegiste bieren. Sinds 2015 volledig in eigen beheer geproduceerd in een zelfontworpen en gebouwde brouwerij, waar de bieren op volledig natuurlijke wijze vergisten en rijpen.