Nederlands succes op de World Beer Cup 2018

In het Amerikaanse Nashville vond deze week de twaalfde editie plaats van de World Beer Cup, de meest prestigieuze biercompetitie ter wereld. Gedurende drie dagen proefde een internationaal panel van 295 juryleden maar liefst 8.234 ingezonden bieren van over de hele wereld.

Donderdag 3 mei was de prijsuitreiking waar heel wat te juichen viel. Van de 303 te verdelen prijzen in 101 bierstijl categorieën werden er namelijk 302 uitgereikt. Alleen een gouden medaille in de categorie International-Style Pilsener bleef uit.

Ook een aantal van onze bieren vielen in de prijzen! Zo werd het een gouden editie voor Brooklyn Brewery, die met haar Brooklyn Lager bovenaan eindigde in de categorie American-Style Amber Lager. Nederlands succes was er ook. Oedipus Brewing won met Mannenliefde zilver in de categorie Specialty Saison en Lindeboom Bierbrouwerij won met Gouverneur Blond zilver in de categorie Belgian Style Blond Ale.

Feest was het ook bij Hertog Jan die met haar Grand Prestige goud won in de categorie Belgian-Style Dark Strong Ale. Alweer de derde keer dat het Limburgse bier succesvol is op de World Beer Cup. In 2012 won het brons en in 2014 eveneens goud.

world-beer-cup-2018-lindeboom-gouverneur-blond

Rick Kempen neemt de zilveren medaille voor Gouverneur Blond in ontvangst namens Lindeboom Bierbrouwerij