Top-3 meest opvallende bierverpakkingen ooit gemaakt

Bier wordt doorgaans afgevuld op fust, fles en tot onze vreugde ook steeds vaker in blik, dat 100% lichtdicht en luchtdicht is. Flessen krijgen een fraai etiket mee en tal van blikken worden van prachtig artwork voorzien. Maar het kan ook anders. Nu een groot deel van ons land in carnavalssferen verkeert en zich flink heeft uitgedost, hebben wij een top-3 samengesteld van de meest opvallende bierverpakkingen ooit gemaakt. Van bijzonder stijlvol tot bijzonder gewaagd. Daar komen ze!

 

  1. Andes Camouflage

Het zal je maar gebeuren. Na een lange werkdag kom je thuis en het ijskoude biertje waar je al de hele dag naar uitkeek is foetsie. Je huisgenoot was je voor. Om zo’n anticlimax te voorkomen introduceerde de Argentijnse brouwerij Andes een aantal jaar geleden Andes Camouflage. Een reeks namaak etenswaren werden ontworpen die je niet zo snel uit de koelkast zou pakken. Denk aan een pompoen, een pak rijstmelk, een oud brood en een kom broccoli. Elk product was zo ontworpen dat je je Andes bier er perfect in kon verstoppen en het ook nog eens ijskoud bleef. Echt opvallend is het dus niet, maar briljant is het zeker!

 

  1. Sam Adams Utopias

Om de twee jaar brengt Samuel Adams uit Boston een nieuwe Utopia op de markt. Een sterke op houten vaten gerijpte gerstewijn afgevuld in een prachtige, met koper bedekte, porseleinen fles in de vorm van een brouwketel. Twee jaar noeste arbeid gaat hieraan vooraf. En die arbeid wordt volgens de brouwerij verricht met ’s werelds beste ingrediënten. Er hangt dan ook een behoorlijk prijskaartje aan de 75 cl fles. Voor $200 is Utopia 2017 verkrijgbaar in Amerika, maar met 28% alcohol ben je er ook wel even zoet mee. Utopia is overigens niet in heel Amerika verkrijgbaar. In 15 staten is het bier illegaal vanwege de enorme hoeveelheid alcohol.

 

  1. BrewDog The End Of History

Het kan natuurlijk niet anders dat The End Of History van BrewDog op 1 staat in deze lijst. Controversieel als de Schotse brouwerij is zette zij in 2010 de bierwereld op zijn kop met een blond bier met maar liefst 55% alcohol, verpakt in opgezette dieren. Zeven wezels, vier eekhoorns en een haas (allen aangereden) verpakten de flessen, die werden aangeboden voor £500 per stuk. Tegenwoordig is het veelbesproken bier niet meer verkrijgbaar.