Onze winnaars bij de Brussels Beer Challenge 2023

Van 29 oktober t/m 31 oktober vond de twaalfde editie van de prestigieuze Brussels Beer Challenge plaats. Een internationaal panel van 95 gerenommeerde juryleden beoordeelde 1.811 bieren uit 38 verschillende landen, waaronder ook een aantal bieren uit ons portfolio. Maandag 20 november zijn de resultaten bekendgemaakt tijdens de Horeca Expo in Gent.

Onze winnaars
Het is een editie om niet snel te vergeten voor Brouwerij de Molen. De Bodegraafse brouwerij sleept twee gouden medailles in de wacht voor Hel & Verdoemenis in de categorie Stout/Porter: Russian Imperial Stout en voor Balcones 2023 Barley Wine in de categorie Flavoured Beer: Wood/barrel Aged. Ook zal er zijn geproost bij Uiltje in Haarlem. Bird of Prey 0.2 wint goud in de categorie Specialty Beer: Alcohol-free, zilver voor Craft Beer Cookout in de categorie Pale&Amber Ale: American IPA >6,5 ABV en tweemaal brons voor Great Granny’s Cosy Coffee Cocktail in de categorie Flavoured Beer: Coffee en voor Have You Ever Been Yellow in de categorie Pale&Amber Ale: New England IPA.

Rodenbach, misschien wel de meest prijswinnende brouwerij ter wereld, wint drie medailles, en wel in dezelfde categorie Red Ale: Oud Rood (Flanders Red Ale): goud voor Rodenbach Grand Cru, zilver voor Rodenbach Classic en brons voor Rodenbach Alexander. Goud is er ook voor Steenbrugge Dubbel Bruin in de categorie Dark Ale: abbey/ trappist Dubbel.

Brasserie Dupont verovert zilver met Avec les Bons Vœux in de categorie Pale&Amber Ale: Double saison en zilver met Monk’s Stout in de categorie Stout/Porter: Dry Stout. Saison Dupont wint brons in de categorie Pale&Amber Ale: Traditional Saison. Tweemaal zilver gaat ook naar Omer Vander Ghinste, voor OMER Blond in de categorie Pale&Amber Ale: Strong Blonde en voor Tripel LeFort in de categorie Pale&Amber Ale: Belgian style tripel. John Martin pakt met Blonden Os en Timmermans Lambicus Blanche tweemaal zilver, respectievelijk in de categorieën Pale&Amber Ale: Golden Ale en Specialty Beer: Hybrid.

The Brew Society pakt zilver met Martha Brown Eyes in de categorie Dark Ale: Strong Dark Ale en brons met Martha Sexy Blond in de categorie Pale&Amber Ale: Strong Blonde. Van Moll uit Eindhoven wint zilver met Wanderlust in de categorie Pale&Amber Ale: IPA NoLow. Tot slot is er brons voor La Trappe Blond in de categorie Pale&Amber Ale: Abbey/trappist blond en voor St. Bernardus Tripel in de categorie Pale&Amber Ale: Belgian style tripel.

Hoofdprijzen
België ontving maar liefst 82 onderscheidingen, gevolgd door Nederland met 35 prijzen. Birrificio Mezzopasso uit Italië won de prijs voor het beste bier van de competitie. Het winnende bier is Millican Extra, een strong amber ale van 7%. Benieuwd naar alle resultaten per categorie? Bezoek de website van Brussels Beer Challenge.

Jurypanel
Gedurende drie dagen beoordeelt een panel van 95 deskundige juryleden de 1.811 deelnemende bieren. Deze bieren worden gegroepeerd in consistente series op basis van hun herkomst, typiciteit en stijl en worden beoordeeld volgens strenge, objectieve criteria. De beste bieren in elke categorie krijgen een gouden, zilveren of bronzen medaille. De Brussels Beer Challenge biedt brouwers uit de hele wereld een unieke kans om zich te meten met de allerbeste Belgische bieren.